Η υγεία γίνεται τρόπος ζωής!

210 6216823
Τηλεφωνικές παραγγελίες
0
€ 0,00
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Το αιθέριο έλαιο Έλεμι είναι ένα φυσικό προϊόν με πολλαπλές δράσεις , όπως αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντισηπτικές , ενώ παράλληλα μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το Έλεμι ήταν γνωστό από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων για τις θεραπευτικές και καλλωπιστικές ιδιότητές του στο δέρμα.Από τον 15ο αιώνα, οι Ευρωπαίοι χρησιμοποίησαν το Έλεμι σε έλαια, φαρμακευτικό βάλσαμο, καθώς και για την αντιμετώπιση αναπνευστικών και δερματικών προβλημάτων. Οι στρατιώτες εφάρμοζαν Έλεμι στις πληγές τους για να επιταχύνουν την επούλωση.  Το Έλεμι είναι ένα αιθέριο έλαιο που έχει μεγάλο εύρος χρήσεων από ενίσχυση του ανοσοποιητικού μέχρι  την περιποίηση  της επιδερμίδας και βελτίωση προβλημάτων του αναπνευστικού λόγω της ισχυρής απόχρεμψης και ενυδάτωσης που προσφέρει στον αναπνευστικό βλεννογόνο. Συνοψίζοντας την δράση και τις χρήσεις του Έλεμι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στις εξής καταστάσεις:

Υγεία του Αναπνευστικού και ενίσχυση ανοσοποιητικού:

  Το αιθέριο έλαιο Έλεμι έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην ελάττωση της συμφόρησης και απομακρύνουν την περίσσεια βλέννας, βοηθώντας στη θεραπεία των αναπνευστικών προβλημάτων. Αν κάνετε διάχυση του ελαίου στους χώρους του σπιτιού θα βελτιώσετε τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος , γρίπης ακόμα και βρογχίτιδας.   Επίσης μπορείτε να ρίξτε λίγες σταγόνες Έλεμι σε ένα μπολ με ζεστό νερό και κάντε εισπνοές για 4 έως 5 λεπτά για να νοιώσετε βελτίωση των συμπτωμάτων του αναπνευστικού, καθώς  βοηθάει την αναπνοή και μειώνει το αίσθημα καύσου που νοιώθουμε στους βρόγχους κατά το κρυολόγημα  μέσω της ενυδάτωσης που προσφέρει στον βλεννογόνο.                                                                                              Μία σημαντική δράση του Έλεμι είναι να διεγείρει τον Θύμο αδένα, έναν αδένα “κλειδί” για την ισορροπία  και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο το αιθέριο έλαιο διατηρεί ενεργό το ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι σε ασθένειες και λοιμώξεις.

Καλή υγεία του δέρματος:

Οι αντισηπτικές ιδιότητες του Έλεμι το καθιστούν αποτελεσματικό απέναντι σε μυκητιάσεις που προσβάλουν το δέρμα, την κάντιντα και το έκζεμα.                                                           Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες Έλεμι στην κρέμα που χρησιμοποιείτε καθημερινά για εντυπωσιακά αποτελέσματα στην κουρασμένη επιδερμίδα,  το Έλεμι μπορεί να τονώσει την κουρασμένη επιδερμίδα, να δώσει λάμψη και να διορθώσει ατέλειες, καθώς επίσης ομαλοποιεί την πολύ ξηρή ή την πολύ λιπαρή επιδερμίδα. Μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες Έλεμι στο προϊόν που χρησιμοποιείτε για τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας καθώς το αιθέριο έλαιο βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος.

Πόνος μυών και αρθρώσεων:

Εάν υποφέρεται από πόνους μυών ή αρθρώσεων χρησιμοποιείστε τοπικά το Έλεμι στην περιοχή που πάσχει. Προσθέστε λίγες σταγόνες Έλεμι στο λάδι εντριβής ή σε αλοιφή για τοπική χρήση. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες Έλεμι στα άλατα για το μπάνιο. Οι αναλγητικές ιδιότητες του Έλεμι μπορούν να βοηθήσουν και σε καταστάσεις όπως πονοκέφαλος , πόνους ωτίτιδας ή ημικρανία.

Τόνωση και πνευματική διαύγεια:

Κάνοντας διάχυση στο χώρο ή αρωματοθεραπεία, το Έλεμι τονώνει το σώμα ενώ παράλληλα μειώνει το στρές και βελτιώνει την συγκέντρωση. Δίνει το συναίσθημα της καθαρότητας και της διαύγειας στην σκέψη. Επιπλέον το Έλεμι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας σε άτομα που πάσχουν από κόπωση.

Ασφάλεια και πρόληψη:

Χρησιμοποιώντας το Έλεμι τοπικά ή σαν αρωματοθεραπεία δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, δεν είναι όμως κατάλληλο για κατάποση ή για το δέρμα βρεφών και νηπίων – όπως και τα περισσότερα αιθέρια έλαια.  Προληπτικα μπορείτε να στάξετε μία σταγόνα στην επιδερμίδα σας για τυχόν έλεγχο δυσανεξίας ή αλλεργίας στο αιθέριο έλαιο.

 

 

Έχετε φθαρμένα, θαμπά νύχια, άτονα, ξηρά μαλλιά και τρίχες που συνεχώς πέφτουν;  Βλέπετε τις ρυτίδες να κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά στο πρόσωπό σας; Αμφιβάλλετε για την υγεία των οστών σας; Μήπως ο χρόνος έχει αρχίσει να μας δείχνει τα σημάδια του;

 

Η γήρανση ξεκινά βαθιά μέσα στα κύτταρα, που περιέχουν κολλαγόνο, το συνδετικό στοιχείο που κυριολεκτικά «κρατά» όλα τα τμήματα του σώματος ενωμένα! Το κολλαγόνο είναι η κύρια πρωτεΐνη στα οστά, τους τένοντες και το δέρμα. Καθώς τα χρόνια περνούν, αυτό φθείρεται και χάνει τη φυσιολογική ελαστικότητά του, που έχει σαν αποτέλεσμα χαλαρή επιδερμίδα, εξασθενημένα μαλλιά και εύθραυστα νύχια. Το πυρίτιο, επομένως, μπορεί να αποτρέψει αυτές τις επιπτώσεις γήρανσης, δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά του κολλαγόνου.

 

 

 

 

 

Τι είναι όμως το πυρίτιο;                                                                                                             

Το πυρίτιο (αγγλικά: silicon) είναι το χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο Si. Σπανίως βρίσκεται σε χημικά καθαρή στοιχειακή μορφή στη φύση. Η πιο συνηθισμένη μορφή του είναι το διοξείδιο του πυριτίου (SiO2) (αγγλικά: silica) και διάφορες άλλες πυριτικές ενώσεις. Πάνω από το 90% του φλοιού της Γης αποτελείται από πυριτιούχα ορυκτά, γεγονός που το καθιστά το δεύτερο κατά μάζα σε αφθονία χημικό στοιχείο στον πλανήτη μας (περίπου 28%), μετά από το οξυγόνο (Ο).

 

Τα τελευταία χρόνια, μέσα από διάφορες μελέτες έχει αναδειχθεί η σημασία του πυριτίου στην ανθρώπινη βιολογία και βιοχημεία. Αρχικά, συμμετέχει σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα και φαίνεται πως λειτουργεί ως συμπαράγοντας σε ορισμένες αντιδράσεις των ενζύμων.

Αν και φαίνεται ότι, ειδικά για τα περισσότερα ζώα αποτελεί, απλά ιχνοστοιχείο, πρόσφατες έρευνες στηρίζουν ότι πρόκειται τελικά για ένα «δευτερεύον» μακροστοιχείο. Αρκετά είδη θαλάσσιων σπόγγων, καθώς και μικροοργανισμών, χρησιμοποιούν σκελετικές δομές που περιέχουν πυρίτιο. Επίσης, το πυρίτιο συχνά αποτελεί συστατικό των φυτικών ιστών, όπως στο φλοιό και στον ξυλώδη ιστό του Chrysobalanaceae και τα πυριτιούχα κύτταρα και τα πυριτιούχα τριχώματα του Equisetum και πολλών άλλων ποωδών φυτών.

 

Πηγές πυριτίου στα τρόφιμα:

Το διοξείδιο του πυριτίου τείνει να συγκεντρώνεται σε μέρη των φυτών που εμείς σπανίως καταναλώνουμε, όπως είναι ο φλοιός τους. Γι’ αυτό πολλές φορές ακούμε ότι είναι προτιμότερο να καταναλώνονται τα φρούτα με τη φλούδα ή τα χόρτα που τρώγονται έτσι. Τροφές που περιέχουν πυρίτιο είναι τα παντζάρια, οι πατάτες, ο αρακάς, τα φασόλια, τα αγγούρια, το καστανό ρύζι, το πίτουρο ρυζιού, το εκουϊζέτο, η τσουκνίδα, τα φασόλια σόγιας, οι πιπεριές, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. 

 

 

Έλλειψη & ανάγκες σε πυρίτιο:

Η επεξεργασία των τροφίμων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του πυριτίου στις τροφές. Επίσης, μια καθημερινή διατροφή πλούσια σε λίπη, άμυλο και απλούς υδατάνθρακες σε συνδυασμό με μηδενική σωματική δραστηριότητα τείνει να επηρεάζει την απορρόφηση του πυριτίου από τις τροφές. Τα παραπάνω μπορεί να οδηγήσουν σε έλλειψη πυριτίου στον οργανισμό.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι τα επίπεδα του πυριτίου στο ανθρώπινο σώμα μειώνονται και με την πάροδο της ηλικίας. Ενώ, λοιπόν, από το εμβρυακό ακόμα στάδιο, το σώμα μας έχει πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις πυριτίου, παρατηρείται μία πτώση στους ηλικιωμένους, κάτι που καθιστά το πυρίτιο αναγκαίο. Η συμπληρωματική χορήγηση έρχεται να καλύψει την ανάγκη αυτη.

Γιατί πυρίτιο;

Όπως είπαμε προηγουμένως, διάφοροι ιστοί, όπως η καρδιά, τα αγγεία, τα οστά, οι αρθρώσεις, η επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια που έχουν κολλαγόνο, έχουν ανάγκη από πυρίτιο για να αναπτυχθούν και να λειτουργήσουν κανονικά.

Τα κόκκαλα και οι τένοντες ανακάμπτουν, οι μύες ενισχύονται, τα μαλλιά λάμπουν και τα δόντια δυναμώνουν. Όλες  οι  μεμβράνες, οι ιστοί των συνδέσμων, τα τοιχώματα των αρτηριών,  το εξωτερικό και εσωτερικό μέρος των διαφόρων οργάνων του σώματος και τα τοιχώματα του πεπτικού σωλήνα δυναμώνουν επίσης. Και όλα αυτά χάρη σε αυτό το θαυματουργό στοιχείο: το πυρίτιο.

Ένα ζήτημα που καθημερινά προβληματίζει τον σύγχρονο άνθρωπο είναι αυτό της υγείας της ευεξίας, της αντοχής, της ενέργειας αλλά και πολλών άλλων «αγαθών» που μας στερεί η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης. Έχουν γίνει πολλές επιστημονικές μελέτες γύρω από αυτά τα θέματα και ακόμα η επιστήμη δεν έχει καταλήξει ως προς το ποια είναι η πλέον αποδοτική μέθοδος για απόκτηση ενέργειας και ευεξίας. Παρακάτω εξετάζουμε την πιο διαδεδομένη πρακτική, που δεν είναι άλλη από την γνωστή σε όλους μας αυτή του θερμιδικού περιορισμού (Caloric Restriction CR).


Ο θερμιδικός περιορισμός (Caloric Restriction ή CR) είναι η πρακτική της μακροπρόθεσμης μείωσης των θερμίδων με στόχο τη βελτίωση της υγείας, την καθυστέρηση της γήρανσης και ακόμη τη διεύρυνση της μακροζωίας.

Μελέτες έχουν δείξει ουσιαστικές βελτιώσεις στην υγεία και την αύξηση της μακροζωίας, έως και 50% σε ορισμένες περιπτώσεις ως αποτέλεσμα του ελέγχου του μεταβολισμού και κατ΄επέκταση του βάρους και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μας.

Ο θερμιδικός περιορισμός (CR) έχει αποδειχθεί αρκετά ωφέλιμος για την υγεία και τη μείωση του κινδύνου νοσημάτων, όπως είναι για παράδειγμα οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης, το εγκεφαλικό επεισόδιο η αγγειακή άνοια κλπ.

Φυσικά, η μακροχρόνια εφαρμογή του CR δεν είναι εύκολη στον σύγχρονο τρόπο ζωής, ούτε πρακτική και βιώσιμη διαδικασία για τους περισσότερους ανθρώπους. Ακόμα χειρότερα μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως είναι η ακραία ελάττωση θερμίδων, η μειωμένη οστική πυκνότητα, η ευαισθησία στο κρύο, ο κίνδυνος υποσιτισμού , άλλα προβλήματα - σωματικά και ψυχολογικά - όπως για παράδειγμα αναιμία, μυϊκή απώλεια, τριχόπτωση, ζάλη, λήθαργος, κατάθλιψη κλπ. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει και σε διαταραχές λήψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία κ.α.).

Επομένως, ο στόχος της επιστημονικής έρευνας του περιορισμού των θερμίδων είναι να κατανοηθούν οι μηχανισμοί και πώς μπορούν να επιτευχθούν τα οφέλη από αυτόν είτε με λιγότερους περιορισμούς είτε με μιμητικά του CR, δηλαδή παράγοντες του τρόπου ζωής ή θρεπτικά συστατικά σε μορφή ειδικού συμπληρώματος διατροφής που προκαλούν παρόμοιες θετικές αλλαγές με αυτές του θερμιδικού περιορισμού. Οι μέθοδοι που εξετάζονται περιλαμβάνουν τη διαλείπουσα νηστεία, τον περιορισμό πρωτεϊνών και τη χρήση επιλεγμένων θρεπτικών ουσιών και συγκεκριμένα του ριβοζίτη νικοτιναμίδης (Nicotinamide Riboside ή NR) ή το νικοτιναμιδο-αδενινο-δινουκλεοτίδιο (NAD).

Αξίζει, λοιπόν, να επιμένουμε σε πρακτικές θερμιδικού περιορισμού όταν το NR είναι ένα ασφαλές μιμητικό του CR με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας;

Το Nicotinamide Riboside (NR) σήμερα τυγχάνει μεγάλης επιστημονικής προσοχής και έρευνας καθώς επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι η συστηματική χρήση του ως συμπλήρωμα διατροφής οδηγεί στα ίδια οφέλη με τον θερμικό περιορισμό χωρίς ο χρήστης να υπόκειται στην επίπονη και μακροπρόθεσμα μη βιώσιμη διαδικασία εφαρμογής ενός προγράμματος θερμικού περιορισμού (CR). Μέχρι σήμερα έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί ότι η συστηματική χρήση του ΝR ως συμπλήρωμα διατροφής :

  • Μας δίνει ενέργεια και μυϊκή δύναμη

  • Αυξάνει τον μεταβολισμό και προκαλεί φυσιολογική απώλεια βάρους

  • Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

  • Βελτιώνει την λειτουργία του ήπατος

  • Λειτουργεί ανασταλτικά στον καρκίνο

  • Βελτιώνει την ακοή και το πρόβλημα με τις εμβοές που ταλαιπωρούν πολλούς υπερήλικες

  • Προστατεύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και δρα κατά της νόσου του Alzheimer

  • Βελτιώνει την Καρδιακή υγεία

  • Προστατεύει τα μιτοχόνδρια

Πρόσφατα (εντός του έτους) δημοσιεύθηκε μια ακόμα κλινική δοκιμή του NR στον άνθρωπο η οποία πέραν των προαναφερομένων κατέδειξε βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και της αρτηριακής δυσκαμψίας μετά από 6 εβδομάδες χρήσης του συμπληρώματος αυξάνοντας έτσι την λίστα με τα οφέλη του Nicotinamide Riboside στην υγεία του ανθρώπου. .

Το Nicotinamide Riboside (NR) είναι ένα σπάνιο μέλος της οικογένειας βιταμινών Β3. Το ανθρώπινο σώμα μετατρέπει το NR σε Νικοτιναμιδικό δινουκλεοτίδιο αδενίνης (NAD +) το οποίο είναι ένα βασικό μόριο που βρίσκεται σε κάθε ζωντανό κύτταρο και συμμετέχει σε ζωτικές λειτουργίες όπως η μυϊκή λειτουργία και ο μεταβολισμός. Τα επαρκή επίπεδα NAD+ που επιτυγχάνουμε με την χρήση του NR επιτρέπουν στα κύτταρα να μετατρέψουν την τροφή στην απαραίτητη ενέργεια για τον οργανισμό μας. Είναι επίσης το μόριο που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ του πυρήνα των κυττάρων και των μιτοχονδρίων που είναι τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας των κυττάρων μας.   Όταν τα επίπεδα του NAD+ μειώνονται (γήρανση) τότε η επικοινωνία αυτή διαταράσσεται με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των μιτοχονδρίων. Αυξάνοντας τα επίπεδα NAD+ βελτιώνεται ο κυτταρικός μεταβολισμός και αυξάνεται η παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα μας

Συμπερασματικά, ο θερμιδικός περιορισμός έρχεται να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της υγείας και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, φέρνοντας όμως ταυτόχρονα μία σειρά ανεπιθύμητων δράσεων και τεχνικών δυσκολιών στην περίπτωση μακροχρόνιας εφαρμογής του. Εναλλακτικά το Nicotinamide Riboside (NR) έρχεται να μιμηθεί τις ευεργετικές δράσεις του θερμιδικού περιορισμού, χωρίς να προκαλεί τις ανεπιθύμητες δράσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι, επομένως, αναγκαίο να αναρωτηθούμε μήπως τελικά οι τακτικές του θερμικού περιορισμού (CR) δεν αποτελούν , την εξυπνότερη λύση αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας που η φυσιολογική φθορά και γήρανση μας, όταν έχουμε την εναλλακτική οδό της συστηματικής χρήσης του συμπληρώματος διατροφής Nicotinamide Riboside (NR)??

Το Nicotinamide Riboside στις αναπτυγμένες χώρες, αποτελεί πλέον ένα αναγκαίο καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής για τους υπερήλικες ή ακόμα και για νεώτερους ανθρώπους με προβλήματα έλλειψης ενέργειας, χρόνιας κόπωσης, μεταβολισμού, σακχάρεως, μνήμης, διάσπασης προσοχής κ.α.

 διοξείδιο του πυρiτίου (Silica) 

Το πυρίτιο διεγείρει τον μεταβολισμό του ασβεστίου, προάγει τον σχηματισμό κολλαγόνου και ενισχύει τα οστά και τους συνδετικούς ιστούς, γι’ αυτό θεωρείται και ό,τι πολυτιμότερο για την αντι-γήρανση. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αν νιώθουμε κούραση και αδυναμία, αν το νευρικό μας σύστημα είναι σμπαράλια, αν η συγκέντρωσή μας έχει εξαφανιστεί, αν μας ταλανίζουν αϋπνίες, αν τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα μας είναι θαμπά και εύθραυστα, τότε ίσως να μας λείπει πυρίτιο.

Υγρό Πόσιμο Κολλαγόνο ως συμπλήρωμα διατροφής. 
Κολλαγόνο, η «κόλλα» του σώματος

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού (περιτονίας) του σώματός μας. Ο συνδετικός ιστός υπάρχει παντού μέσα μας, καθώς συνδέει τα όργανα μεταξύ τους (έτσι πχ κρατιούνται σταθερά στη θέση τους, μέσα στον θώρακα και την κοιλιά), συνδέει τις ίνες των ιστών μεταξύ τους μέσα στα όργανα, καθώς και τα κύτταρα μεταξύ τους μέσα στις ίνες των ιστών.

Από τα 81 είδη του γένους Candida, λοιμώξεις συνήθως προκαλεί το είδος Candida Albicans ("ωίδιο το λευκάζον"). Πρόκειται για ένα μύκητα ο οποίος προκαλεί κυρίως ευκαιριακές λοιμώξεις σε ανθρώπους, αλλά και συστηματικές λοιμώξεις σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς (πχ σε ασθενείς με AIDS, ασθενείς που λαμβάνουν χημειοθεραπεία, μεταμόσχευση). Η Candida Albicans είναι ένας από τους μύκητες που αποτελούν τη φυσιολογική εντερική χλωρίδα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η Candida Albicans ανιχνεύεται στο 80% των ανθρώπων, χωρίς όμως να προκαλεί συμπτώματα. Η υπεραύξηση όμως της Candida Albicans οδηγεί στην καντιντίαση.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α (ρετινόλη), πρόδρομος του β-καροτένιου, είναι γνωστή  για τα οφέλη της στην όραση αλλά και τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια μελέτη του 2007 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Ophthalmology ανέδειξε ότι λαμβάνοντας αρκετή βιταμίνη Α από τη διατροφή μας, είναι ζωτικής σημασίας για την καλή όραση. Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν περισσότερες τροφές με βιταμίνη Α (λουτεΐνη / ζεαξανθίνη) ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD). Τόσο η λουτεΐνη όσο και η ζεαξανθίνη συνεργάζονται για να αντιστραφεί η απώλεια της όρασης λόγω ηλικίας προστατεύοντας την ωχρά κηλίδα του ματιού.
Η βιταμίνη Α, η οποία αποτελείται από μια σειρά από αντιοξειδωτικά, φρουρεί την επιφάνεια του ματιού και μειώνει τον κίνδυνο των οφθαλμικών λοιμώξεων καθώς και άλλες μολυσματικές ασθένειες.

Διατροφικές πηγές: μουρουνέλαιο, συκώτι, κίτρινα ή πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά όπως γλυκοπατάτες, καρότα, και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Η βιταμίνη D είναι πολύτιμη, αφού ο ρόλος της είναι καταλυτικός στην αποθήκευση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι, αντί για πλεόνασμα, έχουμε μάλλον έλλειμμα της βιταμίνης αυτής! Η ανεπάρκεια βιταμίνης D αφορά όλες τις ηλικίες στην Ελλάδα, αλλά τα ποσοστά ανεβαίνουν πολύ στους μεγαλύτερους: Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, περίπου το 60% των Ελλήνων άνω των 65 ετών έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D. Οι ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο κάνοντας τον φίλο μας, έστω για 15 λεπτά την ημέρα.

Το MSM (οργανικό θείο) είναι ζωτικής σημασίας για το σχηματισμό της κερατίνης, του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Το ανθρώπινο σώμα περιέχει μία σχετικά μεγάλη ποσότητα θείου. Το δέρμα μας, τα μαλλιά και τα νύχια μας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θείο. Το συμπλήρωμα MSM είναι κατάλληλο για άνδρες, γυναίκες κάθε ηλικίας. Είναι επίσης κατάλληλο για χορτοφάγους και για τα άτομα με πρόβλημα στην Candida και ευαισθησίες σε μαγιά.    

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για τις προσφορές μας